Teach like a champion

Handvaten om het beste uit je leerlingen te halen.

 

Welke docent voelt daar niet voor? Teach Like a champion biedt handvaten om het beste uit je leerlingen te halen. Dit succesvolle concept uit de Verenigde Staten blijkt ook voor Nederland heel goed te werken.

De Amerikaan Doug Lemov bezocht docenten, die opmerkelijke resultaten wisten te behalen met hun leerlingen. Hij observeerde minutieus wat er in het klaslokaal gebeurde: van leerlingen begroeten tot blaadjes uitdelen, van ongevraagd beurten geven tot wachten op een antwoord. De succesvolle werkwijzen van ‘excellente docenten’ vertaalde hij naar praktische technieken die onmiskenbaar bijdragen aan meer orde in de les en betere prestaties van leerlingen. Deze technieken zijn vertaald naar de Nederlandse situatie en bruikbaar in de dagelijkse lespraktijk van o.a. het basisonderwijs.

In het boek Teach like a champion worden op een heldere en aansprekende wijze 49 didactische technieken beschreven.

In deze cursus maak je kennis met een aantal van die technieken. Ze zijn direct toepasbaar in je eerstvolgende les! We maken samen concrete plannen voor de vertaling van de technieken naar de les. Daarnaast is er ruimte voor het delen van ervaringen.

 

Cursusleider: Marjanne van ’t Hul, GVO-docent

 

Cursusinformatie

Doelgroep: GVO-docenten
Kosten: scholing PC GVO
Meer informatie:

Nascholingspunten: 3
Contact:

2017-18 Groningen

Stenden hogeschool Groningen, GRONINGEN
04-04-2018 van 15:00 tot 18:00
Volgeboekt! U kunt zich inschrijven voor de wachtlijst.
inschrijven »

2017-18 Veenendaal

Westerkerk, VEENENDAAL
20-03-2018 van 19:00 tot 22:00
Volgeboekt! U kunt zich inschrijven voor de wachtlijst.
inschrijven »


Hebt u nieuws, tips, een interessant artikel of lesmateriaal dat u wilt delen met uw collega's? Mail naar info@gvo-plein.nl