Kinderen met een rugzakje

Wie zijn zij en hoe ga je met hen om in de GVO-les?

 

‘Zit nou eens stil! En houd nou eens je mond!’ Ben je net lekker op dreef met je supertoffe-zelfbedachte-verhaal, wordt je verhaal meerdere malen verstoord door luidruchtig gepraat en gewiebel. Stomvervelend toch? Je moet je verhaal telkens onderbreken en andere kinderen reageren ook op Piet, de stoorzender. Herkenbaar?

Je vraagt je af wat er nu eigenlijk aan de hand is met Piet. 

In deze cursus wordt het verschil duidelijk gemaakt tussen gedragsproblemen en gedragsstoornissen. Aan de hand van concrete voorbeelden worden theoretische achtergronden behandeld, waaronder van gedragsstoornissen als ADHD en autisme. Waar komt opstandig gedrag vandaan? Hoe kan je als docent ook ‘achter het gedrag kijken’? Oftewel ben je in staat om te formuleren welke onderwijsbehoefte de leerling heeft? En hoe kun jij je eigen gedrag hierop aanpassen? 

Aan het einde van de cursus ga je naar huis met een goedgevulde rugzak vol verdiepende kennis en praktische handvatten voor het omgaan met kinderen met specifieke onderwijsbehoeften.

 

Cursusleider - drs. Mariëtte Budding-Peppink, orthopedagoog en docent GVO, is auteur van diverse publicaties op het vlak van levensbeschouwing en kinderen. Ze heeft uitgebreide ervaring als leerkracht in het basisonderwijs.

 

Cursusinformatie

Doelgroep: GVO-docenten
Kosten: scholing PC GVO
Meer informatie:

Deze basiscursus bestaat uit 3 contacturen.

Nascholingspunten: 3
Contact:

2017-18 Dordrecht

Benevia Muziekcentrum, DORDRECHT
19-03-2018 van 19:00 tot 22:00
Minder dan 5 plaatsen beschikbaar.
inschrijven »

2017-18 Leeuwarden

Centrum voor Levensbeschouwing, LEEUWARDEN
07-03-2018 van 15:00 tot 18:00
Volgeboekt! U kunt zich inschrijven voor de wachtlijst.
inschrijven »

2017-18 Utrecht

Johannescentrum, UTRECHT
14-03-2018 van 15:00 tot 18:00
Volgeboekt! U kunt zich inschrijven voor de wachtlijst.
inschrijven »


Hebt u nieuws, tips, een interessant artikel of lesmateriaal dat u wilt delen met uw collega's? Mail naar info@gvo-plein.nl